Mokslo metų pabaigos šventė

2023 m. birželio 2 dieną Pagėgių savivaldybės Kultūros centre vyko Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos 2022/2023 mokslo metų pabaigos šventė.

Renginį pradėjo mokyklos  direktorė  Evelina  Norkienė, kuri pasveikino mokyklos bendruomenę su mokslo metų pabaiga  ir demonstruodama skaidres trumpai apžvelgė gausią bei rezultatyvią mokyklos veiklą. Direktorė džiaugėsi, kad mokykloje mokinių skaičius išlieka stabilus ir net po truputį auga – mokykloje mokosi  255 mokiniai, sutarčių sudaryta – 327.  Tai sudaro 35 % visų Pagėgių savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų mokinių. Buvo pasidžiaugta aukštais mokinių pasiekimais savivaldybės, respublikiniuose ir tarptautiniuose renginiuose, gerais pažangumo rodikliais ir ugdymo programų plėtra.

 

Pirmoji renginio dalis buvo skirta mokinių apdovanojimui mokyklos direktoriaus padėkos raštais  už labai gerą mokymąsi, pamokų lankymą, aktyvią koncertinę, konkursinę bei varžybinę veiklą, aukštus sportinius ir meninius pasiekimus. Iš viso buvo apdovanoti 164  mokiniai. Apdovanojimus puošė mokyklos muzikos skyriaus mokinių pasirodymai – scenoje dainavo mokytoja Regina Pilkionienė, solistė Gabija Sragauskaitė, merginų vokalinis ansamblis, ukulėlių ansamblis, jaunių choras,  pianinu skambino Rolandas Gečas, akordeonu grojo Julija Paleckytė ir Erikas Maksimas Fadejevas, trombonu – absolventas Eimantas Lukošius. Scenos apačioje buvo demonstruojami dailės skyriaus absolventų baigiamieji darbai.

 

Antroji renginio dalis buvo skirta Neformaliojo vaikų švietimo pažymėjimų įteikimui.  Pirmiausiai pažymėjimai buvo įteikti  mokiniams, baigusiems pradinio ugdymo programas – 5 muzikos ir 4 dailės skyriaus mokiniams. Pagrindinio išsilavinimo pažymėjimai buvo įteikti 6 dailės, 4 muzikos ir 6 sporto skyriaus mokiniams. Simboliniai meškiukai su mokyklos logotipu buvo įteikti dešimtukais mokslus baigusiai pianistei Ugnei Garmutei ir dailės skyriaus mokinei Urtei Rindokaitei bei 4 tinklininkėms, žaidusioms Lietuvos čempionatuose – Deimantei Bartušytei, Augustei Pociūtei, Vakarei Jakaitei ir Evai Grodeckaitei. Sveikinimo žodį visai mokyklos bendruomenei tarė Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius. Šventėje svečiavosi ir mero  pavaduotoja Ligita Kazlauskienė.  Absolventus  sveikino tėveliai, mokytojai bei gausus būrys draugų. Tai tampa gražia mokyklos tradicija.

 

Renginio  pabaigoje  mokyklos absolventai dėkojo savo mokytojams  ir mokyklai už suteiktas žinias, įgūdžius, patirtį bei malonias akimirkas. Dailės skyriaus mokinės labai išradingai ir kūrybiškai surimavo ketureilius apie mokytojus ir mokyklą. Absolventai mokyklai padovanojo savo nuotraukas, o muzikos ir dailės skyriaus mokiniai – įspūdingą dirbtinių  augalų kompoziciją vazoje, kuri papuoš mokyklos aktų salės erdvę. Mokyklos direktorė linkėjo mokiniams pažinti save, atrasti savo kelią ir nebijo juo eiti, nes tai yra didžiausia gyvenimo laimė ir sėkmė.